top of page
Inscription Photo
expos 2018

KANDIDATUUR JONGERENJURY 2022

De 28ste editie van het Festival International Nature Namur zal van vrijdag 14 tot zondag 23 oktober 2022 plaatsvinden. Gezien het succes van de 1e Jongerenjury voor de 25e editie van het Festival, roept het Festival opnieuw toe tot kandidaatstelling om de Jongerenjury van 2022 samen te stellen.

Voorstelling

Voor haar 28e editie verwelkomt de FINN een Jongerenjury tijdens de dag van de “Focus Environnement” (Milieufocus). Deze jury bestaande uit 5 jongeren die tussen 16 en 21 jaar oud zijn zal begeleid en ondersteund worden door het Festivalteam gedurende twee dagen.

De jongeren zullen de mogelijkheid krijgen om films te bekijken over milieuthema’s, filmmakers te ontmoeten maar ook hun mening te delen over de bekeken films met de andere juryleden. Zij zullen ook de Milieuprijs uitreiken aan hun favoriete film tijdens de Gala-avond van de professionele films.

Woord aan de jongeren

Het Festival wenst jongeren te helpen om informatie uit verschillende communicatiekanalen, waaronder documentaires, kritisch te beoordelen. De Jongerenjury wordt samengesteld om jongeren de kans te geven hun mening te uiten over de kwaliteit van de bekeken documentaires en over de relevantie van aangehaalde onderwerpen. Dit allemaal in de gezellige sfeer van een filmfestival.

Oproep tot kandidaatstelling voor leerlingen tussen 16 en 21 jaar oud

De oproep tot kandidaatstelling staat open voor jongeren tussen 16 en 21 jaar oud zijn (geboortejaar tussen 2001 en 2006). De inschrijvingen staan open tot zondag 31 mei 2022.

Om zich in te schrijven, moeten de jongeren het inschrijvingsformulier hieronder invullen en, voor de minderjarigen, deze ondertekend door één van de ouders, per e-mail of post terugsturen.

De jongeren zullen een reeks korte filmen via een online platform bekijken. Eens ze de films bekeken hebben, zullen ze een vragenlijst moeten invullen. Op basis van deze zal het selectiecomité van de FINN 20 jongeren kiezen voor preselectie.

2022 - Jury Jeunes - 350x460.jpg

Selectie

De selectie van de 5 leden van de Jongerenjury zal in de tweede helft van de maand mei doorgaan. De 20 voorgeselecteerden zullen een mondeling interview ondergaan met een comité van professionelen om de 5 deelnemers van de Jongerenjury te benoemen. Dit comité zal rekening houden met volgende criteria: de belangstelling van de tiener voor milieuproblemen, de bescherming van de natuur en de filmsector maar ook zijn/haar persoonlijkheid en zijn/haar vermogen om een standpunt te uiten en tegelijkertijd de groep te respecteren. 

 

Voor meer informatie : Christophe Boux : 081/43.24.20 of christophe.boux@festivalnaturenamur.be

© Florian Ledoux
PRESENTATIE

Vertel het aan je vrienden!

Wil je deze ervaring met je vrienden delen ?

Download de poster van de competitie en hang hem op in je school, je sportclub, de academie of elke andere plek waar je tijd doorbrengt met je vrienden.

Registratie is open tot zondag 15 mei 2022.

Wedstrijdaffiche te downloaden in verschillende formaten: :

- PDF-bestand (2,7 MB)

- JPG-bestand (2,0 MB)

Het festival verwelkomt  alle jonge mensen die zich bezighouden met milieuproblemen en gepassioneerd zijn door cinema in oktober.

Veel succes iedereen !

2022 - Jury Jeunes - 350x460.jpg

Jongerenjury op het Festival

MENTIONS

 

 

LÉGALES

4-2147-DAUVERGNE_Jerome_Paysages-Quand_la_brume_danse.jpg
2643-BOLUMBURU_IIñaki_Birds_Blacks_and_whites.jpg

NOTRE 

HISTOIRE

RTBF_La_Une_logo.svg.png
bottom of page