PROGRAMMA

Het Festival International Nature Namur 2020 gaat (nog steeds) door van 9 tot 18 oktober !

 

We heten u veilig welkom in de Citadelle en Delta.

Om op de hoogte te worden gehouden van het programma en de updates ervan, abonneer u op onze nieuwsbrief.

Gedurende deze zomer onthullen we het programma van het 26e Festival International Nature Namur.

Aarzel niet om u aan te melden voor onze nieuwsbrief, om regelmatig onze website en onze sociale netwerken te bezoeken.

TRAILER FESTIVAL 2020

Ten gevolge van de pandemie van Coronavirus, heeft het FINN al haar decentralisaties van de lente moeten afzeggen. Gedurende deze periode heeft ons team eveneens vele onzekerheden moeten meemaken wat de organisatie van het Festival 2020 betreft. De meeste vraagtekens werden echter snel omgetoverd tot nog meer verbeelding en creativiteit. Welke formule past het best om de 26e editie mogelijk te maken en tegelijk de gezondheids- en financiële beperkingen te respecteren ?

Vandaag is het resultaat van deze brainstorming overduidelijk : de 26e editie van het Internationaal Natuurfestival Namen zal solidair, buitengewoon en respectvol doorgaan om samen ontroerd te zijn... « De natuur is een spektakel ! »

Solidariteit versus tegenspoed

Het feit dat de editie van 2020 wel degelijk doorgaat, is onder andere om verschillende sectoren te ondersteunen waarvan de activiteiten stilstonden gedurende meerdere maanden. Beeld- en natuurprofessionelen kunnen op het Festival rekenen om hun werk aan het licht te brengen en aan het publiek voor te stellen in oktober in Namen. Sinds 25 jaar hebben deze actoren ons de mooiste tools aangeboden om ons bewust te maken van de schoonheid van de natuur. Het leek ons dus onmogelijk om ze te laten vallen in de moeilijke momenten die ze vandaag ondervinden.

Een buitengewone editie via een positive weerbaarheid

In reactie op deze unieke context heeft het 26e FINN voorbeeld genomen op de natuur en haar grote aanpassingskracht. De editie van 2020 zal inderdaad verschillende aanpassingen ondergaan, namelijk een zeer belangrijke verandering, de verplaatsing van het hart van het Festival !


Gedurende 10 dagen wordt de Citadel de oord van onze verschillende activiteiten.. Natuurfilms, fototentoonstellingen, de stands van het Natuurdorpje en de schoolanimaties zullen overal in de gebouwen van het oude fort en op de verschillende buitenvlaktes plaatsvinden.


Wie buitengewone omstandigheden zegt, zegt ook een aanzienlijk verhuis! Het Festival zal eveneens op verschillende namiddagen en avonden in de Delta doorgaan, het vroegere Huis van Cultuur.. De grote zaal en de Tambour zaal zullen ons via adembenemende dierendocumentaires over heel de wereld doen reizen. De gangen zullen eveneens bekleed worden met fantastische fototentoonstellingen.

Het respect van het publiek, een 25 jaar oude gouden regel van het FINN

Sinds 25 jaar steekt ons team veel energie in het verwelkomen van het publiek in de best mogelijke omstandigheden en in een gezellige sfeer. Doorheen de edities heeft deze specifieke sfeer het Festival omgetoverd tot een plaats van ontmoeting en discussie tussen personen uit de professionele wereld en het publiek.
Het nieuws herhaalt het ons voortdurend : alle lichten zijn nog niet helemaal groen. Op basis van de huidige restricties houdt het FINN rekening met de kleinste details om de veiligheidsmaatregelen te verzekeren en het publiek in alle veiligheid te verwelkomen. Respects van de bubbels, beperkte capaciteit van de vertoningszalen, bewegwijzerde parcours, beheer van de bezoekersstroom... zijn voorbeelden die van week tot week aangepast moeten worden volgens de laatste beslissingen. Het respect en de veiligheid van het publiek zijn de prioriteiten van deze buitengewone editie !

We wensen de verschillende publieke instellingen van harte te bedanken voor hun steun voor de editie van 2020. Deze financiële hulp van de Waalse Regio, de Provincie Namen, de Stad Namen and Comité Animation Citadelle vzw geeft iedereen de mogelijkheid om een solidaire, buitengewone en respectvolle 26e editie mee te leven, en samen te verkondigen : « De natuur is een spektakel! »