KANDIDATUUR JONGERENJURY 2021

De 27ste editie van het Festival International Nature Namur zal van vrijdag 15 tot zondag 24 oktober 2021 plaatsvinden. Gezien het succes van de 1e Jongerenjury voor de 25e editie van het Festival, roept het Festival opnieuw toe tot kandidaatstelling om de Jongerenjury van 2021 samen te stellen.

Voorstelling

Voor haar 27e editie verwelkomt de FINN een Jongerenjury tijdens de dag van de “Focus Environnement” (Milieufocus). Deze jury bestaande uit 5 jongeren die tussen 16 en 21 jaar oud zijn zal begeleid en ondersteund worden door het Festivalteam op dinsdag 19 en zaterdag 23 oktober 2021.

De jongeren zullen de mogelijkheid krijgen om films te bekijken over milieuthema’s, filmmakers te ontmoeten maar ook hun mening te delen over de bekeken films met de andere juryleden. Zij zullen ook de Milieuprijs uitreiken aan hun favoriete film tijdens de Gala-avond van de professionele films.

Woord aan de jongeren

Het Festival wenst jongeren te helpen om informatie uit verschillende communicatiekanalen, waaronder documentaires, kritisch te beoordelen. De Jongerenjury wordt samengesteld om jongeren de kans te geven hun mening te uiten over de kwaliteit van de bekeken documentaires en over de relevantie van aangehaalde onderwerpen. Dit allemaal in de gezellige sfeer van een filmfestival.

Oproep tot kandidaatstelling voor leerlingen tussen 16 en 21 jaar oud

De oproep tot kandidaatstelling staat open voor jongeren tussen 16 en 21 jaar oud zijn (geboortejaar tussen 2000 en 2005). De inschrijvingen staan open tot donderdag 15 juli 2021.

Om zich in te schrijven, moeten de jongeren het inschrijvingsformulier hieronder invullen en, voor de minderjarigen, deze ondertekend door één van de ouders, per e-mail of post terugsturen.

.

2021 - Jury Jeunes - Affiche 350x460.jpg

Preselectie

De preselectie gaat door tot donderdag 15 juli 2021. Voor deze datum zullen de jongeren die geselecteerd worden een reeks korte filmen via een online platform bekijken. Eens ze de films bekeken hebben, zullen ze een vragenlijst moeten invullen. Op basis van deze zal het selectiecomité van de FINN 20 jongeren  kiezen voor preselectie.

Selectie

De selectie van de 5 leden van de Jongerenjury zal in de tweede helft van de maand mei doorgaan. De 20 voorgeselecteerden zullen een mondeling interview ondergaan met een comité van professionelen om de 5 deelnemers van de Jongerenjury te benoemen. Dit comité zal rekening houden met volgende criteria: de belangstelling van de tiener voor milieuproblemen, de bescherming van de natuur en de filmsector maar ook zijn/haar persoonlijkheid en zijn/haar vermogen om een standpunt te uiten en tegelijkertijd de groep te respecteren. 

 

Voor meer informatie : Christophe Boux : 081/43.24.20 of christophe.boux@festivalnaturenamur.be

PRESENTATIE

Vertel het aan je vrienden!

Wil je deze ervaring met je vrienden delen ?

Download de poster van de competitie en hang hem op in je school, je sportclub, de academie of elke andere plek waar je tijd doorbrengt met je vrienden.

Registratie en preselectie are open tot donderdag 1 juli 2021.

Wedstrijdaffiche te downloaden in verschillende formaten: :

- PDF-bestand (2,7 MB)

- JPG-bestand (2,0 MB)

Het festival verwelkomt  alle jonge mensen die zich bezighouden met milieuproblemen en gepassioneerd zijn door cinema in oktober.

Veel succes iedereen !

2021 - Jury Jeunes - Affiche 350x460.jpg

Jongerenjury op het Festival

Les 5 membres du jury jeunes 2019
Les 5 membres du jury jeunes 2019
press to zoom
Présentation du jury au Roi Philippe
Présentation du jury au Roi Philippe
press to zoom
Le jury au focus environnement
Le jury au focus environnement
press to zoom
Discussion avec le Roi Philippe
Discussion avec le Roi Philippe
press to zoom
Remise du prix environnement
Remise du prix environnement
press to zoom