KANDIDATUUR JONGERENJURY 2020

De 26e editie van het Festival International Nature Namur zal van vrijdag 9 tot zondag 18 oktober 2020 plaatsvinden. Gezien het succes van de 1e Jongerenjury voor de 25e editie van het Festival, roept het Festival opnieuw toe tot kandidaatstelling om de Jongerenjury van 2020 samen te stellen.

Voorstelling

Voor haar 26e editie verwelkomt de FINN een Jongerenjury tijdens de dag van de “Focus Environnement” (Milieufocus). Deze jury bestaande uit 5 jongeren die minstens 16 jaar oud zijn en leerlingen van het 5e tot 7e middelbaar zal begeleid en ondersteund worden door het Festivalteam op donderdag 15 en zaterdag 17 oktober 2020.

De jongeren zullen de mogelijkheid krijgen om films te bekijken over milieuthema’s, filmmakers te ontmoeten maar ook hun mening te delen over de bekeken films met de andere juryleden. Zij zullen ook de Milieuprijs uitreiken aan hun favoriete film tijdens de Gala-avond van de professionele films.

Woord aan de jongeren

Het Festival wenst jongeren te helpen om informatie uit verschillende communicatiekanalen, waaronder documentaires, kritisch te beoordelen. De Jongerenjury wordt samengesteld om jongeren de kans te geven hun mening te uiten over de kwaliteit van de bekeken documentaires en over de relevantie van aangehaalde onderwerpen. Dit allemaal in de gezellige sfeer van een filmfestival.

Oproep tot kandidaatstelling voor leerlingen van het 5e tot 7e middelbaar

De oproep tot kandidaatstelling staat open voor jongeren van het 5e tot 7e middelbaar die minstens 16 jaar oud zijn. De inschrijvingen staan open van vrijdag 15 november 2019 tot vrijdag 1 mei 2020.

Om zich in te schrijven, moeten de jongeren het inschrijvingsformulier hieronder invullen en deze ondertekend door één van de ouders per e-mail of post terugsturen

.

affiche-jury-jeunes-2020-350x460.jpg

Preselectie

De preselectie gaat door tot zondag 3 mei 2020. Voor deze datum zullen de jongeren die geselecteerd worden een reeks korte filmen via een online platform bekijken. Eens ze de films bekeken hebben, zullen ze een vragenlijst moeten invullen. Op basis van deze zal het selectiecomité van de FINN 20 jongeren weerhouden in preselectie.

Selectie

De selectie van de 5 leden van de Jongerenjury zal in de tweede helft van de maand mei doorgaan. De 20 voorgeselecteerden zullen een mondeling interview ondergaan met een comité van professionelen om de 5 deelnemers van de Jongerenjury te benoemen. Dit comité zal rekening houden met volgende criteria: de belangstelling van de tiener voor milieuproblemen, de bescherming van de natuur en de filmsector maar ook zijn/haar persoonlijkheid en zijn/haar vermogen om een standpunt te uiten en tegelijkertijd de groep te respecteren.

 

Voor meer informatie : Christophe Boux : 081/43.24.20 of christophe.boux@festivalnaturenamur.be

Vertel het aan je vrienden!

Wil je deze ervaring met je vrienden delen ?

Download de poster van de competitie en hang hem op in je school, je sportclub, de academie of elke andere plek waar je tijd doorbrengt met je vrienden.

Registratie is open tot vrijdag 1 mei 2020 en preselectie tot zondag 3 mei 2020.

Wedstrijdaffiche te downloaden in verschillende formaten: :

- PDF-bestand (2,8 MB)

- JPG-bestand (2,1 MB)

Het festival verwelkomt al jonge mensen die zich bezighouden met milieuproblemen en gepassioneerd zijn door cinema in oktober.

Veel succes iedereen !

affiche-jury-jeunes-2020-350x460.jpg
FINN 2020 - Logos partenaires Footer.jpg

© Festival International Nature Namur ASBL - 2020 Tous droits réservés - Vie privée - Crédits Photographiques